Pôžičky bez registra

Pôžičky sa dajú rozdeliť na niekoľko základných skupín. Najzákladnejšie delenie pôžičiek je na bankové a nebankové. Tie bankové sa zriaďujú pochopiteľne v banke alebo cez sprostredkovateľa. Jedná sa o najmenej rizikovú možnosť pôžičky. Nemajú ani veľké úroky. Veľká nevýhoda týchto pôžičiek je fakt, že si vás potom banky zapíšu do bankového registra. Ak už máte v registri nejaký záznam, peniaze vám pravdepodobne nebudú vypožičané až do doby, než danú sumu splatíte. Týmto faktom sa banky chránia pred možnosťou, že si vyberiete viac pôžičiek a nebudete ich splácať.

Pre tých, ktorí nemajú záujem byť zapísaní v bankovom registri je tu viac riziková možnosť, a to pôžička bez registra. Pôžička bez registra spadá do nebankových pôžičiek, pôžičku nezriaďuje banky, ale súkromné spoločnosti. Nejedná sa však o nič nelegálneho, pretože pre poskytnutie úveru nie je potrebné povolenie od ČNB. Pozor, u vkladových finančných operácií by už dané povolenie bolo nutné. Tieto úvery, ktoré firmy sprostredkujú v rámci pôžičiek bez registrov, vynáša veľké zisky. U pôžičky bez registra musíte počítať so zvýšenou provízií pre firmu.

Čo je na to potrebné

Čo vlastne potrebujete pre zriadenie pôžičky bez registra? Nie je toho veľa. Najdôležitejším dokladom je samozrejme občiansky preukaz. K nemu budete ďalej potrebovať jeden ďalší preukaz s vašou totožnosti (či už vodičský preukaz, cestovný pas a i.). Ďalej je nutné mať potvrdenie o výške príjmu. Áno, je to tak, aj súkromné firmy si väčšinou poisťujú splácanie pomocou potvrdenie o príjme, aby vedeli, že máte nejaký stály príjem, z ktorého budete schopní sumu splácať. Dôležité je tiež číslo vášho bankového účtu.

Táto pôžička bez registra sa uzatvára s úverovou spoločnosťou, tá ani neoveruje zápis v registri, takže si môžete pôžičku zriadiť iv prípade, že už u nejakej banky inú máte. Pre zriadenie pôžičky bez registra je nutné byť plnoletý, mať trvalý zdroj príjmov, byť právne prispôsobili, byť občanom SR a mať v Českej republike trvalé bydlisko.

Výhody a nevýhody

Hlavnou výhodou pôžičky bez registra je teda fakt, že ju poskytuje súkromná spoločnosť, nie firma, nebudete mať teda záznam v bankovom registri. Ani nemusíte dokladať, k čomu peniaze potrebujete. Na druhú stranu, u pôžičiek bez registra hrozí väčšie riziko, čiže vyššia úroková miera. Je tiež nutné doložiť potvrdenie príjmu. Pre tých, ktorí potrebujú pôžičku bez potvrdenia o príjme, vyskúšajte pôžičku na zmenku, ktorá môže byť vhodná práve pre vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat