Solus register dlžníkov

Solus - to je združenie spoločností, ktorých cieľom je viesť podrobný súpis všetkých ich dlžníkov, čo má viesť k tzv zodpovednému úverovania. Má ochrániť klientov pred zadlžovaním ale aj brániť veriteľa, kteží by inak mohli mať veľké problémy s vymáhaním finančných sum späť.

Solus register dlžníkov by mal byť predovšetkým ochranou všetkých, kto svedomito splácajú svoje pôžičky. Solus register dlžníkov je okrem iného aj výhodou pre veriteľov, ktorí vďaka tomuto registra majú prehľad o tých, ktorí sú už niekde dlžní, v tomto prípade nebude suma požičaná. Tí, ktorý nie sú na čiernom liste Solus registra dlžníkov majú veľkú výhodu, pretože pravdepodobnosť, že im bude schválená možnosť pôžičky je vysoká.

2 registre dlžníkov

Všeobecne má Solus register dlžníkov dva registre s klientskymi informáciami, v ktorých sa združujú všetky negatívne informácie o klientoch, ktorí majú problémy so splácaním dlhov. V prvom registri dlžníkov SOLUS sú zahrnuté fyzické osoby, tento typ registra sa nazýva FO. Ďalším typom Solus registra dlžníkov je typ IČ, ktorý zahŕňa neplatiča v oblasti firiem a podnikateľov.

Ako Solus register dlžníkov vlastne funguje? Solus register dlžníkov funguje na internete, ak chcete si teda overiť, ak nie ste aj vy na čiernej listine v registri, zistíte to veľmi ľahko. Rovnako to platí aj naopak, ak budete chcieť niekomu požičať peniaze, ľahko si môžete zistiť, či práve on nie je na zozname Solus registra dlžníkov.

Do projektu Solus registra dlžníkov sú zapojené všetky najznámejšie a najpoužívanejšie spoločnosti a banky, ktoré ponúka akékoľvek presuny s peniazmi. Len na okraj tu patrí napr ČSOB, KB, Citibank, ale aj všetci traja českí operátori T-Mobile, O2, Vodafone.

Žádné komentáře:

Okomentovat